Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk


voor 24/7 service klik hier...


since 1994


Web
Analytics

testrig_voor_de_certificatie_van_lng_pijpleidingsteunen

Testrig voor de certificatie van LNG pijpleidingsteunen


de opstelling Voor Power piping international te Moergestel maakten wij een testopstelling voor de certificatie van de door hun gefabriceerde geisoleerde steunen voor een LNG transportleiding.

constructie

De steun met daarin een stuk LNG leiding, aan beide zijden dichtgelast, moet bestand zijn tegen 30 ton vertikale kracht op de pijp en tot 7 ton horizontaal zonder te verschuiven. Dat alles bij een temperatuur tussen de -160 en de -170 graden celcius.
Voor het koelen is in het pijpdeel een constructie gemaakt om te trachten de koeling, met grote hoeveelheden vloeibaar stikstof, zo gelijkmatig te laten verlopen. Voor het persen zijn twee hydraulische handpersen gebruikt.

meetapparatuur

Voor de 8 temperatuurmetingen zijn Pt100's gebruikt met speciale koudebestendige kabel. Verder zijn twee krachtopnemers gebruikt, een 60ton's en een 10 ton's, en een elektronische micrometer.
Alle sensoren zijn uiteraard door de daartoe bevoegde instanties gekalibreerd. Ook dit is door ons verzorgd. Al deze metingen zijn gelogd op een Jumo datalogger met een kleurenscherm zodat tijdens de test de data al bekeken kon worden.

resultaat

Het spreekt voor zich dat zowel de steunen als de isolatieschalen ruim aan de eisen voor certificatie voldeden.
De schakelkast met datalogger en de meetapparatuur zijn later ook nog voor andere tests gebruikt.

Tijdens de test, die ruim 12 uur duurde, is voor de koeling een volledige tankwagen stikstof verbruikt.
de schakelkast met de meetapparatuur en de datalogger
het vervolg...

De kast met de datalogger is oorspronkelijk gebouwd voor deze ene test. Dat betekend natuurlijk niet dat deze hierna gelijk afgeschreven is. Met de datalogger is later nog in samenwerking met DNV in Noorwegen een speciaal isolatiemateriaal (ook voor LNG) getest.

Daarna is de datalogger uitgebreid met een bussysteem en extra Pt100 ingangsmodules voor het testen van een nieuw type LNG opslag in Noorwegen. De test zelf heeft ruim een week geduurd, de opgeslagen data bestaat uit meer dan 2,5 miljoen samples. Het bruikbaar maken van deze data voor analyse word ook door ons verzorgd.


afb→: binnenzijde van een conventionele LNG tank.

conventionele LNG tank van binnen


In 2011 is er weer een grote test gedaan. Hiervoor is er een extra loadcell versterker geplaats.

software voor analyse van de meetgegevenscontrole op koudelekken tijdens de tests

testrig_voor_de_certificatie_van_lng_pijpleidingsteunen.txt · Laatst gewijzigd: 31-01-2016 13:20 (Externe bewerking)

Paginahulpmiddelen