Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk


voor 24/7 service klik hier...


since 1994


Web
Analytics

recoiler

Recoiler
Een volledig in eigen huis ontwikkelde machine om stalen banden te wikkelen. Op de wikkelas kunnen, afhankelijk van de staalbandbreedte, 8 tot 20 banden tegelijk gewikkeld worden. De gewenste lengte is instelbaar op het touchpanel.

Voor de veiligheid speelt het wikkelen zich af achter een hekwerk en deuren met polycarbonaatramen waarin ook de bedieningskast geintegreerd is. Voor de duurzaamheid is de gehele machine gepoedercoated en zijn alle wikkelrollen hardverchroomd. Het bedieningspaneel is lasergegraveerd RVS.

Constructie

Het machineframe is opgebouwd uit dikwandige vierkante profielen. De beplating is dubbel omgezet zodat de bevestigingsschoeven verzonken konden worden. Om de voorkomen dat tijden (de-)montage de schroeven achter het plaatwerk vallen zijn tussen de grote gaten voorin en de kleinere in het omgezette deel busjes gelast. Alle delen zijn ofwel gepoedercoat ofwel hardverchroomt (rollen)

De besturing

De besturing is opgebouwd rond een 100 serie van VIPA, welke in standaard step7 geprogrammeerd is. Het touchpanel is een ESA VT155 waarop alle instellingen te maken, voor storingsmeldingen en het vastleggen van recepten voor vaker terugkomende producten.
Voor de aandrijving zit een Control Techniques Commander SK drive opgenomen.

Uitvoering en materialen

omschrijvingmerktype
constructieCreative Engineering
engineeringCreative Engineering
co-engineering en plaatwerkLC consultancy
besturingDreijer
kastrittal
schakelmateriaalTelemecanique
automatenABB
hoofdschakelaarKraus&Naimer
voedingMeanwell
PLCVIPACPU115
HMIESAVT155
frequentieregelaarControl TechniquesCommanders SK
recoiler.txt ยท Laatst gewijzigd: 31-01-2016 13:20 (Externe bewerking)

Paginahulpmiddelen