Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk


voor 24/7 service klik hier...


since 1994


Web
Analytics

doppencheck

Cameracontrole van doppen

klik voor een vergroting Een klant had problemen dat er op potten met levensmiddelen wel eens geen dop was geplaatst, dat deze scheef zat of niet ver genoeg aangedraaid. Hiervoor hebben we een controle gemaakt met behulp van een Leuze camerasysteem. De installatie signaleert de problemen en stoot de foute potten uit de lijn. Als er teveel foute potten worden gesignaleerd stopt het systeem op de voorgaande delen van de lijn.

Voor de montage van de camera is een stabiel statief noodzakelijk. Ook een afscherming voor omgevingslicht is wenselijk. Hiervoor hebben we een degelijk in hoogte verstelbaar statief gemaakt dat naast de bestaande baan geplaatst kon worden. Het hele statief is slechts 25 centimeter breed zodat slechts weinig ruimte nodig is.

Het statief zelf is gemaakt van staal met een poedercoating, de losse delen zijn vernikkeld staal.
klik voor een vergroting Voor het op de juiste hoogte stellen van de camera (en tegelijk de kap en achtergrondverlichting) is er achterop het statief een plateau waar een pot gezet kan worden. In het bewegende deel zit een aanwijzer die op „dophoogte” gedraaid kan worden. Het op hoogte stellen gebeurt met een comfortabel handwiel bovenop het statief.klik voor een vergroting Het bijbehorende besturingskastje bevat een VIPA 100 serie PLC. Hiermee kunnen we uitstoten op tijd maar ook met een encoder op de baan. Het ESA VT505 touchpanel word gebruikt voor de verschillende instellingen. Ook de programmakeuze van de camera kan hier worden gemaakt. De instellingen en cameraprogramma's kunnen met produchtnaam als recept worden opgeslagen. De schakelende compacte voeding is een meanwell WDR type uit de DIN serie. Hierdoor kan de kast op een 230Vac voeding werken maar ook op 400Vac. (range: 180..550Vac)

Uitvoering en materialen

omschrijving merk type
mechanische constructie Creative engineering
ontwerp plaatdelen, CNC snijden LC consultancy
besturing Dreijer industrial automation
camera Leuze LSIS
sensoren Leuze
PLC VIPA 100 serie
panel ESA VT505W
voeding Meanwell WDR-120-24
doppencheck.txt · Laatst gewijzigd: 31-01-2016 13:20 (Externe bewerking)

Paginahulpmiddelen