Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk


voor 24/7 service klik hier...


since 1994


Web
Analytics

coatingbalk

Coatingbalk voor glazen flessen

De twee CT unimotor servo's op de Hepco lineairgeleidingen; klikken voor een grotere afbeelding Voor de het coaten van flessen die uit een oven komen moest een nieuwe besturing gemaakt worden omdat de klant eiste dat de sprayguns niet boven maar tussen de flessen doorging.

Hiertoe hebben we twee programmeerbare CT Epsilon servodrives ingezet. Een drive voor de lange beweging tussen de flessen door en een drive om de beweging te synchroniseren met de ovenmat. Het programma in de drives controleerd eerst of de opening tussen de flessen groot genoeg is en onthoud waar deze opening blijft. Dit laatste is nodig omdat er twee sprayguns zijn die dus tussen drie rijen doorgaan. Als de openingen groot genoeg zijn en zich op de juiste positie bevinden start de beweging tussen de flessen door en zorgt de langsbeweging dat de sprayguns de beweging van de ovenmat exact volgen. Aan het einde van de slag word de langsbeweging weer gehomed.

De bestaande motoren waren tamelijk exotische stappenmotoren met een ongebruikelijke bouwvorm. Dat was ook een belangrijke reden om nieuwe servo's te plaatsen. De beide Hepco lineair geleidingen waren hierop nogal ingrijpend aangepast en moesten dus weer in originele staat gebracht worden en er moesten verloopstukken komen voor de beide motoren. Dit is geheel door Hepco Motion Nederland verzorgd.

Het start en stoppunt van de spray zelf is ook instelbaar: de ovenmat hoeft niet perse over de volle breedte benut te zijn en zo word er bespaart op de coating en word overmatige vervuiling tegengegaan.

Alle instellingen zijn te maken op een full color Omron touchpanel op de kast. De CT Epsilon EPP servodrives; klikken voor een grotere afbeelding

Gebruikte materialen

omschrijving merk type
kast Rittal AE1350
hoofdschakelaar Kraus&Naimer
automaten ABB
DC voeding Meanwell
aansluitmateriaal Phoenix
servodrives Control Techniques Epsilon EPP
motoren Control Techniques UNImotor
encoder ovenmat IFM RO1364
Touchpanel Omron
lineairgeleidingenHepcoSPD
DLS
coatingbalk.txt ยท Laatst gewijzigd: 31-01-2016 13:20 (Externe bewerking)

Paginahulpmiddelen