Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk


voor 24/7 service klik hier...


since 1994


Web
Analytics

cairpack

klik op de afbeeldingen voor een grotere afbeelding.

automaat voor luchtkussenverpakkingen

Voor een fabrikant van verpakkingsmaterialen ontwikkelden wij een apparaat voor het automatisch opblazen van luchtkussenverpakkingen.

beschrijving

De luchtkussens bevinden zich in een omdoos met een klein opblaasgat aan de buitenzijde. De luchtkussenfolie bevat zelf een strip met reedkleppen. De dozen moeten op de transportbaan automatisch worden opgeblazen zodanig dat de materialen in de dozen gefixeerd worden. Voor alle duidelijkheid: de doos is dan al dichtgelijmt.

uitvoering

montage van de automaat in de werkplaats Hiertoe ontwikkelden wij een stand-alone unit die langs de transportbaan word geplaatst. De unit hoeft alleen van een voeding en lucht te worden voorzien. In de sleufgaten kunnen stoppers en blaasunits gemonteerd worden op iedere gewenste hoogte. Het is dus ook mogelijk om meerdere blaasunits te monteren, voor verschillende soorten dozen. Ten slotte zijn er nog diverse communicatie signalen opgenomen die de klant naar behoeven kan opnemen in zijn eigen besturingen, bijvoorbeeld de baanbesturing. Het geheel is gepoedercaoted in de huiskleur van de eindklant.

werking

De doos word gedetecteerd door een afstandsmeting loodrecht op de baan. Hierdoor word ook de hoogte van de doos gemeten zodat de juiste opblaaskop geselecteerd kan worden. In het geval van deze eerste serie gaat het om twee dooshoogtes. Tijdens het opblazen word er eerst een luchtschot met relatief hoge druk gegeven om de ventielen te openen. Daarna word er met een sterk gereduceerde luchtstroom verder gevuld. Het vullen is klaar als aan een van de volgende condities word voldaan:

  1. De doos begint te bollen (1mm, deze vervorming verdwijnt na enkele minuten weer als de luchtkussens zich nog wat „setten”)
  2. Een instelbare druk bereikt is
  3. Het overschrijden van de maximale tijd
  4. Het overschrijden van de maximale druk NA het luchtschot

Voordeel van de LOGO is dat alle mogelijke settings eenvoudig zijn in te stellen op het display. Het programma voor deze unit's was alleen uitvoerbaar in de allerlaatste LOGO's (versie 6) doordat er weer een aantal handige nieuwe functies zijn toegevoegd.

Uitvoering en materialen

de beide blaaskoppen

omschrijving merk type
constructie Creative Engineering
co-engineering en plaatwerk LC consultancy
besturing Dreijer industrial automation
micro-PLC Siemens LOGO versie 6
pneumatiek Metalworks
druksensor Sunx
ultrasoonsensor Microsoniccairpack.txt · Laatst gewijzigd: 31-01-2016 13:20 (Externe bewerking)

Paginahulpmiddelen