Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk


voor 24/7 service klik hier...


since 1994


Web
Analytics

bartelt

Bartelt vulmachine

De bouw van de schakelkast

Voor de verandering ook maar eens wat foto's gemaakt tijdens de bouw van een schakelkast. De meeste foto's zullen klikbaar zijn voor een wat groter formaat.

klik voor een vergroting

De montageplaat.

De eerste draden zitten er intussen in. De Control Techniques servodrives en Frequentieregelaars die linksbovenin komen zijn nog niet binnen. De goten langs de randen zijn lekker breed: 80mm. Die tussen de componenten zijn 60mm breed. Onderin zit een „normale” WCD. De kast gaat namelijk naar de UK en daar wil ik voor mn apparatuur gewoon spanning voorhanden hebben zonder verloopjes. Na afloop kan er een Phoenix WCD UK model voor in de plaats gezet worden.


klik voor een vergroting

Temperatuurregelaars

Het geslepen RVS paneeltje voor de Jumo iTron temperatuurregelaars. De klant wou deze aan de zijkant van de kast hebben. Om te voorkomen dat ik daar dus 8 vierkante gaten moest zagen en vijlen heeft Kees Jan hiervoor dit frontpaneeltje gelasert. Bovendien is dit een veel mooiere oplossing dan direkte montage op de kast.

De drie blinde gaten zijn omdat er van de vijf seals nu drie zijn waar de temperatuur slechts aan een zijde echt geregeld word, de achterzijde „loopt maar wat mee”. Ik ga er alvast vanuit dat de klant dit in de toekomst wel een keer zou willen veranderen en zo is de kast alvast voorbereid. De „blindplaten” zijn deksels van polyester Rose kastje die wonderwel goed pasten.

klik voor een vergroting

De bedieningskast

Het touchpanel is nog een dummy voor de maat en het bedraden, het juiste type is nog niet geleverd. Het ESA touchpanel speelt een centrale rol in de besturing. Het is voorzien van twee communicatiepoorten: een voor een MPi protocol, om met de PLC te communiceren, een met een modbusprotocol om met de frequentieregelaars en servodrives te communiceren. De asbesturingen van de servo's zitten in de servodrives zelf, dus de modbuscommunicatie hoeft niet snel te zijn. Verder dient het touchpanel voor het opslaan van recepten. Hiertoe worden dus variabelen uit zowel de PLC als de verschillende drives opgeslagen onder een productnaam. Ten slotte word het touchpanel uiteraard ook gebruikt waar hij voornamelijk voor bedoeld is: bedienen, instellen en (storings)meldingen.

klik voor een vergrotingDetail van een drive met een RJ45 splitter

De Frequentieregelaars van CT zijn uitgerust met een RJ45 connector voor de communicatie (RS485). Om meerdere drives in een netwerk te plaatsen gebruiken we ISDN splitters.


klik voor een vergroting

de montageplaat, bijna af

Ht meeste zit er intussen op. Bovenin zit nog een leeg RVS raampje waar een Deutschmann elektronisch nokkenwerk moet komen, en een deel van de 24Vdc voedingen moeten nog worden bedraad, maar het meeste zit erin. Als de deksels gemaakt zijn en de 24Vdc voedingen op z'n plaats liggen kan de plaat in de kast en kunnen hoofdschakelaar en temperatuurregelaars ingebouwd en bedraad worden.
klik voor een vergroting

montageplaat in de kast

De kabelboom van de temperatuurregelaars moet nog worden aangesloten, net als de bedrading naar de hoofdschakelaar.

Ten slotte moet de Deutschmann camcontroller nog in z'n frame gemonteerd worden. Ik was echter wat laat met bestellen dus die is nog niet binnen.

klik voor een vergroting

wat details


Noodstoprelais en hulprelais.

Hoodfschakelaar en geleiding voor de kabelboom van de temperatuurregelaars, om te voorkomen dat deze aan de connectoren van de regelaars gaat wringen.

Servodrives. De ene is voor de papierinvoer. Deze loopt als slave van de hoofdas van de machine en moet een sinusvormig bewegingsprofiel maken. De tweede is voor de dosering.

De frequentieregelaars van hoofdmotor, unwinder en toevoerschroef.

Solid state relais voor de sealbalkverwarming.

een paar schermen van het touchpanel

bartelt.txt · Laatst gewijzigd: 31-01-2016 13:20 (Externe bewerking)

Paginahulpmiddelen