Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk


voor 24/7 service klik hier...


since 1994


Web
Analytics

aflegstation_voor_stickpacks

Hi speed aflegstation voor stickpacks

Voor een soepen en sauzenfabrikant maakten we in samenwerking met Struik packaging een aflegstation om op hoge snelheid stickpacks in een bakjesketting af te leggen. Het aantal verpakkingen per bakje is uiteraard instelbaar.

Het station moest uit bulk minimaal 60 verpakkingen per minuut afleggen, hetgeen gemakkelijk gehaald werd. Uiteindelijk bleken ook snelheden van 80 per minuut gehaald te kunnen worden. aflegstation
Door ontwikkelingen in de markt was de machine vlak na aflevering al weer overbodig en staat nu ongebruikt te koop bij de gebruikte machines

Opbouw van de installatie

De bulk verpakkingen word op een triller gestort die vervolgens een trilkom voedt. Deze trilkom orienteerd de verpakkingen en het bandje er achter bevat steeds netjes één verpakking tegelijk. Van hieruit worden de verpakkingen op een tweede baan geschoten die ze vervolgens in de multi-stage aflegger schiet.
Tijdens het vallen is de timing zodanig dat scheefvallende zakjes nét door de onder zich openende stages weer recht worden gelegd. De zakjes die wel recht vallen zullen deze stages niet of nauwelijks raken.

De besturing

De besturing is opgebouwd rond een Siemens CPU 314 met een ESA VT155 touchpanel. Verder zitten er twee Telemecanique frequentieomvormers en de aansturingen voor de trillers.

bedieningbesturingklik voor een vergroting

aflegstation_voor_stickpacks.txt · Laatst gewijzigd: 31-01-2016 13:20 (Externe bewerking)

Paginahulpmiddelen